Het Verhaal Van Gymshark
Dutch

Het Verhaal Van Gymshark

clock-circular-outlinePosted 10 Feb 2022

Het Verhaal Van Gymshark

HOE EEN DROOM UITGROEIDE TOT EEN BEDRIJF VAN MEER DAN 1 MILJARD EURO EN EEN WERELDWIJDE CONDITIONING COMMUNITY

Er was eens een 19-jarige student en pizzabezorger die rondliep met de wens om bodybuildingkleding te verbeteren. In 2012 ging hij met z’n wens aan de slag en wat vanuit de garage van z’n ouders begon, groeide in minder dan 10 jaar uit tot een wereldwijde community…

Klinkt als een sprookje, toch? Het is echt waar!

Deze 19-jarige pizza bezorgende student was Ben Francis, de grondlegger van Gymshark. Maar wat is Gymshark nou precies? En is Gymshark nou echt zo goed als iedereen zegt? Hier beantwoorden we al je vragen.

Laten we eerst nog even teruggaan naar het begin…

. . .

WIE HEEFT GYMSHARK OPGERICHT?

Goed, het is 2012. Ben is naast het studeren en het bezorgen van pizza’s vaak in de sportschool te vinden. Tot zover klinkt het redelijk normaal, nietwaar?

Maar met zijn passie, ambitie en ondernemerschap onderscheidt deze Brit zich van zijn medestudenten. De site van Gymshark is z’n zevende start up en oorspronkelijk kon je er allerlei fitness gerelateerde dingen op vinden, van voedingssupplementen tot bodybuildingkleding.

Met de kleding speelde hij niet alleen in op zijn wens om zijn eigen sportoutfits te verbeteren, maar legde hij ook een behoefte bloot bij de sportgemeenschap om hem heen. De behoefte aan goed zittende en stijlvolle kleding die perfect is om in te sporten.

Ben zette de eerste stukken met de hand in elkaar, met behulp van een naaimachine en een zeefdruk, in de garage van z’n ouders.

HOE IS GYMSHARK BEKEND GEWORDEN?

Van garage tot megabedrijf, daar komt toch wel wat marketing bij kijken.

Vanaf 2012 ging het allemaal erg snel. Social media waren in opmars en door revolutionaire influencer marketing te gebruiken, kon Ben z’n kleding door beroemde atleten uit de Fitness- en Bodybuildingindustrie aan de rest van de wereld laten zien.

Intussen spaarde hij al zijn inkomsten op om in 2013 een stand te kunnen betalen bij de Bodypower beurs in Birmingham. Hij liet zijn grote idolen van Youtube en instagram speciaal overkomen. Dit besluit bleek de sleutel tot succes te zijn, want nog diezelfde dag schoten de verkopen van de – tot dan toe – kleine webshop door het dak.

Tot vandaag de dag staat Gymshark bekend om de atleten die we over de hele wereld hebben. In Nederland zijn dat er op dit moment 9 – en dat aantal neemt in de toekomst natuurlijk alleen maar toe.

Neem bijvoorbeeld een kijkje op de instagramprofielen van Nochtli, Guusje, Jeff, of onze nieuwste Nederlandsse Gymshark atleet Jason Pham.

WAT IS DE GYMSHARK COMMUNITY?

De Gymshark community is een plek van iedereen en voor iedereen. Het is een plek waar dalen erkenning krijgen en successen gevierd worden. Waar iedereen vanuit elke discipline en van elk niveau welkom is. Waar het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, hoe jouw reis tot nu toe verliep, of welke doelen je hebt.

Ons doel is duidelijk: we willen de conditioning community verenigen, zodat er één gemeenschap bestaat waar je altijd op terug kunt vallen.

Hoe we dit doen?

Door inspirerende verhalen van onze atleten te delen. Door mensen samen te brengen op verschillende social media platformen. Door behalve aandacht voor fysieke gezondheid ook stil te staan bij je mentale welzijn. En door (online) evenementen te organiseren waar mensen uit de community bij elkaar komen.

Maar dit zijn slechts een paar voorbeelden, want we doen nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld de Gymshark training app downloaden om op je eigen tempo mee te doen aan de Gymshark66, een 66 dagen durende challenge waardoor je leven permanent verandert.

IS GYMSHARK GOED?

Oké, we geven het toe – voor het meest objectieve of geloofwaardige antwoord op deze vraag moet je misschien niet bij ons zijn, want we zijn een klein beetje partijdig.

Dit kunnen we er wel over kwijt: The Sunday Times riep Gymshark in 2016 uit tot het snelst groeiende bedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Dat was nog maar 4 jaar na onze oprichting. Nog eens 4 jaar later hielpen we onze wereldwijde community met 16 miljoen producten terwijl zij aan hun fitnessdoelen werkten. Die producten lopen uiteen van accessoires zoals tassen, weerstandsbanden en petten tot aan shirts, shorts, jassen en bijvoorbeeld basislagen.

We proberen onze collecties continu te verbeteren en maken gebruik van verschillende innovatieve technieken om alles zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken. Zo hebben veel producten een seamless afwerking zodat je extra functioneel kunt trainen.

Bekijk hier hoe het gemaakt wordt.

Ben Francis draagt ook nu nog elke dag Gymshark, maar uiteindelijk ben jij natuurlijk degene die bepaalt of het echt goed is. Dus, geef je ons een kans?

JA!

10 JAAR GYMSHARK: WHAT’S NEXT?

In de afgelopen tien jaar is Gymshark uitgegroeid tot een merk dat uit een wereldwijde community bestaat en dat meer dan 1 miljard euro waard is.

Behalve ons hoofdkantoor in Birmingham, GSHQ (Gymshark Headquarters), hebben we inmiddels vestigingen op Mauritius, in Denver (USA) en in Hong Kong. Iedere dag zetten bijna 1000 mensen zich daar voor het merk en voor de community in.

Wat Nederlandse hoogtepunten?

Die zijn er natuurlijk ook! Denk maar aan LiftAmsterdam, het eerste Gymshark evenement dat in 2019 op Nederlandse bodem georganiseerd werd, of de limited edition Koningsdagcollectie die in 2021 uitkwam.

We zijn enorm dankbaar voor jullie enthousiasme en steun en kunnen niet wachten om jullie weer ergens te zien.

Maar daar houdt het niet op!

Binnenkort kun je al je favoriete collecties tegelijk uitproberen, want in de zomer van 2022 openen we de deuren van onze eerste fysieke winkel. We zijn straks middenin Regent Street te vinden, in het hart van Londen.

Hou ons in de gaten voor alle informatie.

. . .

Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste details. En dat is niet alles, want je leest daar ook alles over de nieuwste productlanceringen, (online) evenementen, handige stylingtips en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

GymsharkBy Gymshark