Take Care Of You And Yours
Dutch

Take Care Of You And Yours

clock-circular-outlinePosted 20 Oct 2021

#BOOBIES. #BORSTEN. #KANJERS. #MELOENEN.

Jaja, we hebben heel wat namen voor onze meiden bedacht. En hoewel ze de zon niet vaak te zien krijgen, kunnen we niet ontkennen dat onze borsten veel met ons hebben doorstaan…

  • Onverwachte sprintjes naar je wachtende Uber.

  • Zo snel mogelijk trappen op en af rennen.

  • Hoge sprongen tijdens je training.

WE WETEN DAT JE HET WEET..

Ondanks alle stuiterende scenario’s van hierboven ligt onze grootste uitdaging niet bij het vinden van de juiste support voor onze borsten tijdens een work-out. Nee, die ligt bij het loslaten van het stigma dat rond vrouwelijke gezondheid en het zelfstandig checken van je borsten hangt.

Ja – het is eng. En daarom steken we onze kop misschien liever in het zand wanneer dit onderwerp ter sprake komt, maar juist om die reden zouden we er niet zomaar aan voorbij moeten gaan.

Deze maand is het tijd om voor you and yours te zorgen.

. . .

We've Got Some (Exciting) News To Get Off Our Chest...

Oktober is borstkankermaand en dit jaar wilden we er zeker van zijn dat we je niet alleen de juiste steun kunnen bieden voor tijdens je workout, maar dat we je ook een handje kunnen helpen om zo goed mogelijk voor jezelf en voor jullie te zorgen.

Dus we gingen een samenwerking aan met The Breasties: een geweldige, inclusieve nonprofit voor survivors, previvors, thrivers en de zorgvivors van borst- en gynaecologische kankersoorten. Samen geven we je alle info die je nodig hebt om een zelfcheck te doen.

KEN JE BORSTEN

HET BELANG VAN EEN ZELFCHECK:

Gemiddeld krijgt 1 op de 8 vrouwen tijdens haar leven te maken met borstkanker (bron: American Cancer Society).

Vroege opsporing is van levensbelang. Door een zelfcheck te doen raak je vertrouwd met de look en feel van je borsten en kun je snel bij je huisarts aan de bel trekken als er iets verandert.

. . .

DE SIMPELE ZELFCHECK GIDS

MET DANK AAN THE BREASTIES...

Deze gids is voor borsten in alle vormen en maten. Ja, zelfs als je lid bent van de itty bitty tittie committee en dus niet zulke grote borsten hebt, kom je er niet onderuit.

Ken jezelf. Hou van jezelf. Check jezelf.

STAP EEN: KIES ELKE MAAND EEN REGELMATIG TIJDSTIP UIT.
  • Voor degenen die menstrueren, kies een tijd tegen het einde van je ongesteldheid om hormonale veranderingen in je borstweefsel te voorkomen. Menstrueer je niet, kies dan een tijd die je makkelijk onthoudt. Het kan helpen om een reminder in je telefoon te zetten!

STAP TWEE: BEKIJK JEZELF IN DE SPIEGEL.
  • Als je klaar bent met het bewonderen van je looks, check dan of er zichtbare verschillen in je borsten te zien zijn (roodheid, een andere textuur, verandering van je tepels etc.)

STAP DRIE: VOEL OF JE VERANDERING VOELT.
  • Ga in een warme douche staan en gebruik drie vingers. Voer milde tot middelmatige druk uit om je hele borst en het gebied rond je oksel te voelen en zoek naar knobbels, knopen of veranderingen.

STAP VIER: GA LIGGEN EN VOEL NOG EEN KEER.
  • We zijn nog niet helemaal klaar; herhaal dezelfde voeltest nog eens terwijl je ligt. Leg je rechterarm achter je hoofd terwijl je met links je rechterborst onderzoekt en doe dit andersom ook.

STAP VIJF: IS ER IETS ANDERS?
  • Als iets niet goed voelt of als je een verschil ziet, maak dan een afspraak bij de huisarts en laat je checken.

. . .

VOOR JOU, VOOR JULLIE: MEET OUR GIRLS

Bekijk onderstaande video en kom erachter waarom borstkankermaand zo belangrijk is voor onze familie – en de vrouwen die er onderdeel van uitmaken.

Van persoonlijke ervaringen tot verhalen van mensen die anderen in moeilijke tijden hebben geholpen, dit zijn open en eerlijke gesprekken die we vaker moeten voeren. Het wordt tijd dat we onze gezondheid op één zetten en dat we andere vrouwen aanmoedigen om dat ook te doen.

. . .

ZORG VOOR JOU EN JULLIE

Het is aan ons allemaal om het gesprek rondom gezonde borsten normaal te maken.

Hoewel we gezondheid enorm belangrijk vinden en ons graag willen inzetten om iedereen zo gezond mogelijk te houden, zijn we helaas geen experts op het gebied van borstkanker. Voor meer informatie over gezonde borsten, kun je terecht op The Breasties. Naast enorm veel hulpmiddelen, beschikken ze over een fantastische community die zeker de moeite waard is om lid van te worden: of je het nu doet voor de steun, of om het gesprek voort te zetten.

. . .

Schrijf je via onderstaande link in voor de nieuwsbrief en word lid van de Gymshark Familie. Je ontvangt alle belangrijke info – van gezondheidstips tot exclusieve details over aankomende evenementen – als eerste in je inbox.

GymsharkBy Gymshark