Maak kennis met onze Gymshark Changemakers
Dutch

Maak kennis met onze Gymshark Changemakers

clock-circular-outlinePosted 31 Aug 2022

Maak kennis met onze Gymshark Changemakers

Ter ere van Internationale vrouwendag hebben we de afgelopen tijd ons best gedaan om personen en organisaties te vinden die zich met hart en ziel inzetten om de sportwereld voor vrouwen te verbeteren. Speciaal voor hen hebben we de Changemaker schenking in het leven geroepen: mentorprogramma’s en drie donaties van 10.000 Amerikaanse dollar die toegekend worden aan de winnaars, zodat zij zich met evenveel passie op hun doelen kunnen blijven richten.

De grote hoeveelheid inspirerende mensen en verhalen waar we door jullie inzendingen over hebben gehoord, bewijst wel waarom deze schenking nodig is. Het was voor onze onafhankelijke jury dan ook super lastig om uit alle nominaties maar drie winnaars te selecteren.

Na weken van discussie en overleg hebben we eindelijk onze drie winnaars. We voelen ons enorm vereerd dat we ze nu aan jullie mogen voorstellen.

. . .

REFUGYM

@refugym_

Toen ze in Griekenland met vluchtelingengemeenschappen werkte, zag Brittany de ongelooflijke impact die sporten had op de voorheen ongemotiveerde mensen om haar heen. Veel vluchtelingen hebben last van mentale problemen en Brittany realiseerde zich dat het sporten een manier vormde om over culturele verschillen en taalbarrières heen te stappen en om mensen te bereiken. Ze zag het sporten niet alleen als een manier om het leven van de mensen in de kampen te verbeteren, maar het kon mensen ook aanmoedigen om als gemeenschap bij elkaar te komen.

Vier jaar later is REFUGYM een sportschool die door vluchtelingen gerund wordt, waar je veel verschillende lessen kunt volgen die zich richten op zowel fysieke als mentale gezondheid. Van wandeltochten tot voetbaltoernooien, zelfverdediging tot kajakken: REFUGYM biedt vrouwen en hun families een veilige en vertrouwde omgeving waar ze nieuwe vaardigheden kunnen leren, gelijkgestemden ontmoeten en kunnen bewegen zoals dat voorheen misschien niet mogelijk was.

De Changemaker schenking stelt REFUGYM in staat om vanaf nu vervoer te betalen, zodat meer vrouwen toegang kunnen krijgen tot activiteiten die ze buiten hun kampen organiseren, zoals hun watersportprogramma. Ook zijn ze van plan om hun sportschool te renoveren, zodat iedereen zich er nóg fijner, veiliger en meer welkom voelt.

THE MINT PRJCT

@themintprjct

Cara Forrester, Jess Carr en Betsy Jones begonnen in 2021 met the MINT Prjct, nadat ze gemerkt hadden dat er op sportgebied weinig voor zwangere en net bevallen vrouwen werd georganiseerd. Als moeders en sportschool eigenaressen viel het ze op dat er veel verwarrende en verkeerde informatie bestond over sporten tijdens en na een zwangerschap en dat er veel stigma’s aan kleefden. The MINT Prjct werd in het leven geroepen om met deze stigma’s af te rekenen. Het is een veilige omgeving waar ruimte is om vragen te stellen en waar vrouwen zich tijdens elke fase van hun zwangerschap op hun gemak kunnen voelen.

The MINT Prjct kent twee takken: een die trainers opleidt die zich willen specialiseren in zwangerschapsfitness en de andere tak is gericht op het informeren en ondersteunen van nieuwe moeders.

SAFARI HEALTH HUB

@khadijahsafari

Toen Khadijah Safari moest kiezen tussen haar passie voor vechtsport (Muay Thai en kickboksen) en haar band met de Islam, koos ze voor beide. Vervolgens opende ze de eerste vechtsportclub voor vrouwen in het Verenigd Koninkrijk. In de Londense sportschool vinden vrouwen van alle achtergronden en culturen een veilige haven waar ze gelijk aan elkaar zijn, met elkaar. Van slachtoffers van huiselijk geweld, tot leden van de Britse Koninklijke familie en mensen uit het parlement: de club zorgt ervoor dat de vrouwen een gemeenschap vormen die elkaar steunt en geeft ze een plek om hun nieuwe vaardigheden te trainen zonder de beperkingen die ze daarvoor misschien ervoeren. Wat begint met één locatie, groeit al snel uit tot 11 vestigingen. Maar dan komt de lockdown…

Binnen drie dagen gooit Khadija de boel om en bedenkt ze een manier om haar leden online te helpen met lessen, sportschema’s en coaching. In samenwerking met lokale organisaties ontwikkelt en lanceert ze programma’s die gericht zijn op de geestelijke ondersteuning van vrouwen, inactieve jongeren met een arme achtergrond en jongeren die met dakloosheid of financiële problemen kampen. In maart 2022 opende ze de Safari Health Hub, een omgeving waar het minstens zo belangrijk is om aan je mentale gezondheid te werken als je fysieke.

Sindsdien heeft de Safari Health Hub al meerdere prijzen ontvangen, zoals de COVID-19 innovatie award van Leap en een British Empire medaille van Koningin Elizabeth voor diversiteit en inclusie binnen de vechtsport. Het is Khadijah’s ultieme doel om geestelijke hulp toegankelijker te maken, vrouwen uit verschillende gemeenschappen met elkaar te verenigen en om meer vrouwen uit minderheidsgroepen en slachtoffers van huiselijk geweld aan het sporten te krijgen.

. . .

Dit zijn ze! Onze Gymshark Changemakers. We kunnen niet wachten om met deze organisaties te werken en ze te helpen bij hun missie om de sportwereld een fijnere omgeving te maken voor alle vrouwen en hun families. We weten dat er nog steeds genoeg werk te verzetten valt, maar samen kunnen we afrekenen met vooroordelen, dingen blijvend veranderen en het glazen plafond als onze dansvloer gebruiken.

GymsharkBy Gymshark