Maak kennis met Angel Joy Flores, de trans atlete die zich inzet voor een veilige sportomgeving.
Dutch

Maak kennis met Angel Joy Flores, de trans atlete die zich inzet voor een veilige sportomgeving.

clock-circular-outlinePosted 8 Jun 2022

“Vooruitgang creëert mogelijkheden”

Maak kennis met Angel Joy Flores (zij/haar), een trans atlete uit Texas die je misschien kent van de Netflix show Queer Eye (seizoen 6).

Angel ziet sporten als een kunstvorm. Het is een manier om jezelf uit te drukken en om jezelf te verbeteren. Van powerlifting tot CrossFit, Angel streeft er altijd naar om het beste uit zichzelf te halen.

Met net zoveel overgave als waarmee ze zich op het sporten stort, komt ze op voo voor het belang van een toegankelijke en veilige sportomgeving voor iedereen die aan sport doet. Want ‘sport is een mensenrecht’. Angel bewijst dat je resultaten kunt behalen als je je elke dag met passie en toewijding inzet voor je doelen.

Ze traint op dit moment bij de Liberation Barbell Club: een LGBTQI+ vriendelijke sportschool met een hele hechte fitness community. En ook al traint iedereen op z'n eigen manier, ze trainen wel samen. Dat is waar het uiteindelijk om draait, toch?

. . .
ACHTER DE SCHERMEN

Neem een kijkje achter de schermen van onze laatste campagne. Maak kennis met de getalenteerde creatievelingen die ons hielpen om Angels verhaal tot leven te wekken, de gemeenschap waar Angel tijdens elke lift en iedere dag op kan rekenen en de Liberation Barbell Club: een sportomgeving waar Angel haar ware ik kon omarmen.

. . .

VERTEL ONS MEER OVER DE LIBERATION BARBELL CLUB, WAT MAAKT HET ZO SPECIAAL?

"Het gaat om de mensen en de community die we hebben opgebouwd”

“Ik werd eind 2020 lid van de Liberation Barbell Club. Ik was toen net een week begonnen met hormoontherapie en had de sportschool dit bericht gemaild: ‘Hi, Ik ben een transvrouw, zit net aan de hormonen en ik ben een coach. Is dit een plek waar ik me thuis zou kunnen voelen en waar ik mogelijk kan coachen?’

Snel daarna kreeg Flores een reactie, of zoals zij het noemt ‘het moment waarop ze zich geaccepteerd voelde.’

"Kom dit weekend langs. Ik wil je ontmoeten." - Liberation Barbell Club.

"Dat was zo bijzonder Het betekende alles voor me. En nu kan ik dat zelf voor zoveel mensen doen, dag in dag uit. Ik mag daar zitten en zie al die geweldige gezichten de sportschool inlopen die zich afvragen ‘wat is dit voor plek? Is dit een veilige plek voor me?’

“De hoeveelheid trans mensen die hier naar binnen liep en meteen moest glimlachen is verbazingwekkend. Een trans glimlach valt op. Het is zoiets groots. Het straalt ervan af. En als ik dat zie in de Liberation Barbell Club, dan maakt dat echt m’n dag.”

“Ik weet dat we zo’n geweldige community hebben opgebouwd en een inclusieve omgeving bieden waar iedereen zichzelf kan zijn - die ze in staat stelt om te trainen op de manier die zij fijn vinden. Bij een andere sportschool zou ik me nog niet half zo op m’n gemak voelen als bij de Liberation Barbell Club. Zelfs als ik verhuis, zelf als ik ooit m’n spullen pak en op reis ga, dan weet ik dat ik er terug kan komen. Het is net zoals thuis.”

WAT IS JOUW MISSIE?

"DE WERELD ERAAN HERINNEREN DAT SPORTEN EEN MENSENRECHT IS."

“Sporten leert ons alles dat we moeten weten om menselijkheid te tonen. Het laat ons zien dat we kunnen trainen om dingen te bereiken. Het toont nederigheid, kracht en toewijding.”

“Er is een onderzoek dat laat zien dat testosteron je atletische vermogen stimuleert. Ik vind dat interessant, want als je een stapje terug doet en écht bekijkt wat voor de kracht, het uithoudingsvermogen en de vaardigheden zorgt die je nodig hebt om atleet te worden, dan zijn dat niet de hormonen…het is de tijd. De hoeveelheid tijd en het harde werk dat je erin hebt gestoken om je doel te bereiken.”

“Ik vind het geweldig om mensen daaraan te herinneren.”

HOE WIL JE DAT DE WERELD TEGEN TOEKOMSTIGE GENERATIES AANKIJKT?

“Zonder grenzen.

“Binnenkort zijn er trans mensen die er niet eens bij stilstaan dat ze sporten, dat ze aan wedstrijden deelnemen, dat ze in een wedstrijdruimte zijn. Dat is grenzeloos.”

WAT ZOU JE WILLEN ZEGGEN TEGEN MENSEN DIE MET HUN IDENTITEIT WORSTELEN?

“Het gaat om de kleine stapjes. Die zijn het belangrijkst.”

“Niets houdt je tegen. Er zijn geen grenzen. Als het op je identiteit aankomt, is er niemand die zegt dat je iets niet kunt zijn behalve jijzelf. Als je vragen hebt, stel ze dan, beantwoord ze of ga naar je antwoord op zoek.

“Door alles te doen wat je kunt doen en wil doen vind je vanzelf dat ene waar je in uitblinkt. Je zult je anker vinden. Binnen de kortste keren kijk je terug en zeg je ‘wow, kijk wat voor geweldige dingen ik heb gedaan en kijk wat voor persoon ik nu geworden ben.”

“Elke kleine stap draagt bij aan je verhaal.”

EN ALS LAATSTE, WAT BETEKENT PROGRESS VOOR JOU?

“Als ik mijn vooruitgang erken, erken ik dat er meer is.”

“Het zit zelfs in de meest eenvoudige dingen, als ik naar de sportschool ga en daar een warm-up stretch routine doe, dan is dat vooruitgang. Vooruitgang creëert mogelijkheden. Door mijn vooruitgang weet ik nu meer en heb ik nieuwe vaardigheden geleerd. Daardoor zijn er meer kansen ontstaan voor mijn toekomst.”

“Transitie voelt voor mij ook als progressie en elke centimeter die ik de afgelopen 2,5 jaar vooruit ben gegaan heeft me laten zien dat het meer en meer kansen en mogelijkheden oplevert voor mijn toekomst.”

“Elk moment dat ik mijn vooruitgang erken, erken ik dat ik nog veel verder kan gaan. En dat is zo bevrijdend.”

Angel Flores
Follow Angel Flores
. . .
VERENIGD DOOR HET PAD DAT WE BEWANDELEN.

We worden niet verenigd door onze doelen, maar door de dingen die we doen om ze te bereiken. Dus hoewel onze trainingen, onze doelen en de manier waarop we liefhebben misschien van elkaar verschillen, zijn het bloed, het zweet en de tranen die we ervoor over hebben hetzelfde. Bij Gymshark gaat het erom dat je erbij hoort.

HOE WIJ ONS INZETTEN VOOR VOORUITGANG

Deze maand vieren we onze LGBTQ+ community om ze te laten weten dat ze gezien en gehoord worden. Maar we weten dat dit niet genoeg is. We weten dat het gevecht niet voorbij is, want te veel mensen voelen zich nog steeds niet gezien of niet veilig. Het creëeren van een inclusievere fitnesswereld waar iedereen zich veilig voelt, is de plek waar wij een verschil kunnen maken.

Dus daar wijden we ons aan. Eén stap per keer, voor zolang dat nodig is. We hebben niet overal een oplossing voor, maar we weten dat er anno 2022 nog te veel problemen zijn. Samen met de LGBTQ+ community willen we ons inzetten om daar iets aan te veranderen. Because we take pride in progress.

. . . WIL JE MEER WETEN?

Van updates over onze laatste campagnes, tot info over onze online en IRL evenementen…in onze nieuwbrief lees je als eerste alle details.

GymsharkBy Gymshark