Dutch

Gymshark Sport-Bh's: Vind Je Perfecte Match

Op zoek naar de perfecte sport-bh? Van tips over hoe je de perfecte maat vindt, tot een overzicht van onze favo sport-bh’s: lees alles wat je moet weten over het vinden van de beste pasvorm voor jouw borsten.

clock-circular-outline-lightPosted 29 Mar 2024
Gymshark Sport-Bh's: Vind Je Perfecte Match
WIST JE DAT…

80% VAN ALLE VROUWEN DE VEREKEERDE MAAT BH DRAAGT*.

Dat betekent dat 80% van ons onze borsten niet geeft wat ze nodig hebben. Uit recent onderzoek blijkt dat het zelfs een negatief effect kan hebben op onze training.

HET LIGT NIET AAN JOU; HET LIGT AAN JE SPORT-BH.
. . .

Als je een sport-bh in de juiste maat én met de juiste steun draagt, verminder je de impact van bewegingen op je borsten, zodat je fijner en zonder pijn kunt sporten. Ook als je kleinere borsten hebt is het belangrijk om ze de juiste steun te geven.

. . .

VIND JE SPORT- BH: DE ULTIEME GIDS OM DE PERFECTE MATCH TE VINDEN

We weten dat het lastig kan zijn om de perfecte match te vinden, maar wij maken je het wat makkelijker. Met 3 nieuwe stijlen en 17 nieuwe maten is er veel om uit te kiezen. Daarom hebben we een handige gids die je helpt bij je zoektocht:

  1. Voordelen van het dragen van de juiste maat sport-bh.

  2. Hoe meet je jezelf goed op?

  3. Hoe vind je jouw Gymshark sport-bh maat in onze maattabel?

  4. Hoe moet een goede sport-bh zitten om de juiste steun te krijgen?

  5. Welk soort steun past het beste bij jouw activiteit?

  6. Ontdek high impact sport-bh’s.

  7. Ontdek medium impact sport-bh’s.

  8. Ontdek low impact sport-bh’s.

. . .

VIND DE JUISTE MAAT

HOE MEET JE JEZELF GOED OP?

Wat je nodig hebt:

  • Een bh of bralette zonder beugels en voering*.

  • Een meetlint.

*Als je jezelf opmeet terwijl je een bh met vulling draagt, heeft dit invloed op de maat. Voor de meest precieze meting is het belangrijk om de maat zo dicht mogelijk bij je lichaam op te nemen.

OM ER ZEKER VAN TE ZIJN DAT JE DE SPORT BH MET DE BESTE PASVORM EN MAAT VINDT, NOEMT NICKI HALL (ONZE SENIOR BH-ONTWERPSTER) DRIE STAPPEN DIE JE KUNT VOLGEN:
  1. Meet je onderwijdte

  2. Meet je borst

  3. Leg je maten naast onze sport-bh maattabel

MEET JE ONDERWIJDTE

Om de onderwijdte van je bh te meten hou je het eind van het meetlint centraal aan de voorkant, direct onder je borsten. Trek het vervolgens om je rug heen, totdat het aansluit op het stuk aan de voorkant. Het meetlint zou je borsten niet aan moeten raken, als dit wel zo is kun je je borsten optillen. Schrijf de maat op.

Tip: zorg ervoor dat het lint plat op je rug ligt.

MEET JE BORST

Om je cupmaat te meten, hou je het eind van het meetlint weer centraal aan de voorkant, maar nu rondom het volste deel van je borst (normaal gesproken rondom je tepels). Trek het lint niet te strak, maar net vast genoeg zodat het niet gaat hangen. Het is belangrijk dat je nog comfortabel diep in en uit kunt ademen. Schrijf ook deze maat op.

LEG JE MATEN NAAST ONZE SPORT-BH MAATTABEL

Pak je opgeschreven maten erbij en bereken je Gymshark bh-maat in onze nieuwe en verbeterde maattabel.

. . .

DE MAATTABEL VOOR JE GYMSHARK SPORT-BH

BEREKEN DE MAAT VAN JE SPORT-BH

Je bh-maat wordt samengesteld op basis van je onderwijdte en je borst. In de tabel hieronder vind je welke Gymshark maat het beste bij de maten past die je net hebt opgenomen.

GYMSHARK ALPHA CUPMATEN

VAN XS T/M XXL:

GYMSHARK DUAL CUP SIZING

VOOR CUP B T/M F:

Gebruik de gids hieronder om je normale bh-maat om te zetten naar de nieuwe Gymshark dual cup sizing.

Kun je de sport-bh maattabel niet goed zien? Draai je telefoon zijwaarts voor een beter overzicht.

Onze nieuwe dual-cup sizing (in bepaalde bh’s beschikbaar vanaf 27 oktober) dekt twee cupmaten (onze B/C cup is bijvoorbeeld geschikt voor cup B of C ). Ideaal voor als je niet helemaal zeker bent van je maat, of als je maat door het jaar heen verandert.

. . .

Ben je er nog niet helemaal over uit wat jouw ideale maat is? Gebruik de Gymshark Fit Finder en ontdek jouw beste bh-maat in de maattabel.

. . .

HOE WEET JE OF JE SPORT-BH PAST?

VIND DE BESTE PASVORM

Kijk eens goed naar de bh die je op dit moment aan hebt. Komen je borsten er aan de bovenkant of zijkant uit? Valt de bh los rondom je borst? Zit de band te strak, of kruipt ‘ie omhoog op je rug? Dit kan er allemaal op wijzen dat de maat van je sport-bh te klein of te groot is.

3 MANIEREN OM TE WETEN OF JE SPORT BH ÉCHT PAST

Er zijn 3 manieren om te checken of je nieuwe sport-bh ook echt goed past:

  1. Bekijk de bandjes

  2. Ga na hoe strak de onderband zit

  3. Beoordeel de cupmaat aan de hand van oefeningen

1. Bekijk de bandjes:

"20% van de steun komt van de bandjes van je sport-bh” zegt Hall.

  • Als maatstaf zou er altijd genoeg ruimte moeten zijn om een vinger onder de bandjes van je sport-bh te plaatsen. Als dit niet lukt, raden we je aan om je bandjes iets losser te maken (indien mogelijk).

Verstelbare bandjes zijn een goede manier om de pasvorm van je sport-bh aan te passen, maar zorg er wel voor dat je niet van het ene naar het andere uiterste gaat – bandjes die te los zitten bieden minder steun en zijn niet de oplossing om een slecht zittende bh toch passend te maken.

2. Ga na hoe strak de onderband zit:

"80% van de steun komt van de onderband van je sport-bh – deze zou stevig rondom je ribben moeten vallen en niet om je borstweefsel” aldus Hall.

  • Til je armen tot boven je hoofd – als je sport-bh omhoog kruipt en niet plat op je borst blijft zitten, is hij waarschijnlijk iets te groot waardoor je wrijving kunt krijgen tijdens je workout. Probeer de bandjes te verstellen. Als je bh hierna blijft bewegen, raden we je aan om een maat kleiner te kiezen.

3. Beordeel de cupmaat aan de hand van oefeningen:

"Als je een sport-bh met vulling test, zouden je borsten comfortabel binnen de cups moeten vallen. Het ziet er misschien gek uit, maar stop beide borsten goed in je bh en schud een beetje heen en weer”, geeft Hall aan.

  • Als de cup te klein is, of niet de juiste vorm heeft dan komen je borsten over de bh heen. We raden je in dat geval aan om een maat omhoog te gaan, of om een ander model te proberen.

  • Als de cup te groot is en los aanvoelt of hangt, probeer dan een kleinere maat.

. . .

Het vinden van de juiste sport-bh gaat soms met vallen en opstaan, daarom kun je (als het nodig is) altijd op ons retourportaal terecht om je nieuwe sport-bh om te wisselen voor een andere maat.

. . .

WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK OM EEN SPORT BH TE HEBBEN DIE GOED PAST?

We weten allemaal hoe oncomfortabel (of zelfs pijnlijk) het kan zijn om de trap af te rennen, de bus te willen halen, of een nachtje flink los te gaan op de dansvloer zonder de juiste steun. Maar wist je dat het dragen van een bh met de verkeerde steun of maat ook op de lange termijn veel schade aan kan richten?

3 voordelen van het dragen van de juiste bh-maat:

  • Verbeterde prestaties tijdens het sporten

  • Helpt om schade aan het borstweefsel te voorkomen

  • Helpt om ongemak tegen te gaan

VERBETERDE SPORT PRESTATIES

Volgens recent onderzoek van Brooks Running Co. en de University of Portsmouth, kunnen vrouwen tijdens het hardlopen tot 4 centimeter aan paslengte verliezen door slechte controle over hun borstbeweging. – over de lengte van een marathon komt dat neer op meer dan een km extra hardlopen [1].

Door een goed passende sport-bh te dragen die de juiste steun biedt, blijven je borsten op hun plek zitten en kun je je volledig op je training richten.

VOORKOMT SCHADE AAN HET BORSTWEEFSEL

Je borsten bestaan niet uit spieren – het is een klomp weefsel dat voor je borstspier zit, maar er niet direct mee verbonden is. De enige steun die je borsten tijdens het sporten krijgen komt (behalve een bh) van je huid en het onderhuidse bindweefsel dat je borsten hun vorm geeft (de Ligamenten van Cooper).

Zonder de juiste steun van een sport-bh, leg je erg veel druk op je huid en het bindweefsel, wat tot permanente borstschade kan leiden.

VERLICHT ONGEMAK

Ongemak uit zich niet alleen in zere borsten, maar kan op allerlei manieren voorkomen: van bandjes die in je schouders snijden, tot een te strakke onderband, te weinig ventilatie, of zelfs wrijving. Een sport-bh die je borsten op hun plaats houdt, kan dit soort ongemakken tegengaan.

. . .

Maar hoe vind je de beste sport-bh voor jouw borsten? Volgens Nicki Hall, onze senior bh-ontwerpster, komt het ook hier weer neer op drie dingen:

  1. Bereken de goede maat en ga na of de pasvorm klopt

  2. Bedenk wat voor soort activiteit je ermee gaat doen.

  3. Vind een model dat het beste bij je maat en vorm aansluit.

. . .

HOE WEET JE WELK SOORT STEUN HET BESTE BIJ JE PAST?

“Wat veel mensen niet weten, is dat atleten tijden het snelwandelen mogelijk dezelfde ondersteuning nodig hebben als tijdens het sprinten. Een gebrek aan steun kan permanente schade veroorzaken.” – Professor Joana Wakefield-Scurr, hoofd van de Onderzoeksgroep voor borstgezondheid.

De steun die je sport-bh biedt (light, medium of high) is minstens zo belangrijk als de pasvorm. Er zijn drie stappen die bepalen welk soort steun het beste is voor jouw borsten:

  • Het soort activiteit dat je gaat doen

  • De maat en vorm van je borsten

  • De hardheid van je borsten

Hoewel bovenstaand lijstje inzicht biedt, voel je je tijdens low-impact oefeningen misschien wel comfortabeler in een high support sport-bh. Onthoud dan dat dit slechts een handleiding is en dat je zelf het beste kunt beoordelen wat goed voelt.

. . .

Na veel onderzoek en biomechanisch testen door onze senior bh-ontwerpster Nicki Hall en het innovatieteam, introduceren we met trots een nieuwe collectie sport-bh’s die je bij elke beweging ondersteunt. Ontdek ze hieronder:

. . .

HIGH SUPPORT SPORT-BH’S

WAT IS EEN HIGH SUPPORT SPORT-BH?

High support sport-bh’s zijn ontworpen voor activiteiten waarbij je veel beweegt en veert zoals HIIT en hardlopen (je weet wel, van die activiteiten waarbij je zonder sport-bh gelijk naar je borsten grijpt om ze toch een beetje te ondersteunen).

De Gymshark high impact sport-bh’s bieden maximale steun en gaan vering tegen. Dat komt door de dikkere en wijdere bandjes, hogere halslijnen, voorgevormde cups voor elke borst, vulling die je niet kunt verwijderen voor extra steun en verstelbare onderbanden.

Hieronder zie je waar je bij een high support-bh op moet letten en hoe je kunt bepalen welk soort steun je nodig hebt.

HIGH SUPPORT SPORT-BH’S:
. . .

MEDIUM SUPPORT SPORT-BH’S

WAT IS EEN MEDIUM SUPPORT SPORT-BH?

Medium support sport-bh’s zijn perfect voor activiteiten als spinning, vechtsport of dansen. Minder intensief dan een high impact sport, maar zonder sport-bh stuiteren je borsten alsnog overal heen.

Medium-impact sport bh’s richten zich op ondersteunende details. Zo hebben veel bh’s cups met een structuur die elke borst individueel ondersteunt, in plaats van ondersteuning die je borsten samendrukt. Dit is een goede manier om de juiste pasvorm en stijl voor je workout te vinden.

Hieronder zie je waar je bij een medium support-bh op moet letten en hoe je kunt bepalen welk soort steun je nodig hebt.

MEDIUM SUPPORT SPORT-BH’S:

. . .

LIGHT SUPPORT SPORT-BH’S

WAT IS EEN LIGHT SUPPORT SPORT-BH?

Light support sport-bh’s zijn geschikt voor activiteiten waarbij je niet veel veert, zoals yoga en pilates. De bh’s zijn gericht op comfort en bieden minimale ondersteuning voor je borsten.

Onze light support sport-bh’s hebben zachte stoffen waardoor de borsten op een natuurlijke manier kunnen bewegen. Er zijn verschillende ontwerpen en bedekking waar je uit kunt kiezen, zodat je ‘m op jouw manier kunt dragen.

Hieronder zie je waar je bij een light support-bh op moet letten en hoe je kunt bepalen welk soort steun je nodig hebt.

LIGHT SUPPORT SPORT-BH’S:
. . .

MEER WETEN OVER HET VINDEN VAN DE PERFECTE MAAT EN PASVORM?

Misschien ben je benieuwd hoe onze sport-bh’s het eigenlijk doen tijdens een workout? Welke vraag je ook hebt, in onze digitale sport-bh maattabel, vind je vast de antwoorden waar je naar zoekt.

Shop De Gymshark Sport-Bh Collectie
Bronnen:

**onderzoek van het Gymshark innovatieteam.

[1] 2022. Onderzoeksgroep voor borstgezondheid. [online] Beschikbaar via: <https://www.port.ac.uk/research/research-centres-and-groups/research-group-in-breast-health> [Bekeken op 18 oktober 2022].

GymsharkBy Gymshark