Dutch

Internationale Vrouwendag 2022

Als het op de positie van vrouwen in de fitnesswereld aankomt, hebben we nog genoeg te doen. Met onze inspirerende Changemakers zetten we vrouwen in de spotlight die zich met hart en ziel inzetten voor een betere en gelijkere sportwereld. Vrouwen die afrekenen met vooroordelen, die het glazen plafond als hun eigen dansvloer gebruiken en die anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

clock-circular-outline-lightPosted 3 Oct 2023
Internationale Vrouwendag 2022

INSPIRERENDE CHANGEMAKERS

DIE AFREKENEN MET (VOOR)OORDELEN OVER VROUWEN IN DE SPORTWERELD.

Bij Gymshark geloven we dat alle vrouwen* overal in de fitnessindustrie thuishoren. Van het oprichten van sportscholen die voor iedereen een veilige haven bieden, tot het ontwerpen van workout apps, bedenken van voedingsschema’s tot het meedoen aan wedstrijdsporten. Elke vrouw verdient het om te doen waar ze gelukkig van wordt zonder zich daarbij mentaal of fysiek aan te moeten passen.

Maar helaas is dat nog niet altijd het geval. Als het op de positie van vrouwen in de fitnesswereld aankomt, hebben we nog genoeg te doen.

Daarom staat deze maand (en Internationale Vrouwendag 2022) bij Gymshark in het teken van The Changemaker Grant – een programma dat erop is gericht om vrouwen uit jouw lokale community te steunen. Vrouwen die hard hun best doen om niet alleen af te rekenen met (voor)oordelen, maar die de toekomst voor vrouwen in de sportwereld op een positieve manier willen veranderen.

. . .

BEN JIJ EEN CHANGEMAKER?

WE HEBBEN DRIE SCHENKINGEN VAN 10.000 DOLLAR TE VERGEVEN...

Drie personen of bedrijven, organisaties, non-profits of goede doelen die door vrouwen zijn opgericht en door een vrouw geleid worden, maken kans op een gift van $10.000 (iets meer dan €8800) om hun doelen te ondersteunen. Vanaf vandaag (1 maart 2022) kun je je voor de schenking aanmelden.

En daar kom jij bij kijken…

We horen namelijk graag meer over vrouwen uit jouw lokale community die zich actief inzetten om anderen te inspireren en te informeren en die de fitnesswereld voor vrouwen op een positieve manier willen veranderen. Vrouwen die afrekenen met vooroordelen, die het glazen plafond als hun eigen dansvloer gebruiken en die anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Vul onderstaand formulier in, of laat het door jouw changemaker invullen, zodat ze kans maakt op een schenking van $10.000 voor haar doel.

HET IS 2022. LATEN WE AFREKENEN MET (VOOR)OORDELEN.

Als je geselecteerd wordt, krijg je de kans om experts uit de industrie te ontmoeten voor 1 op 1 advies en mentorschap. Via ons platform brengen we jouw verhaal onder de aandacht en zorgen we ervoor dat onze familie je elke stap van de weg kan volgen terwijl jij voor verandering vecht.

OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR DE SCHENKING HEBBEN WE DE VOLGENDE INFORMATIE NODIG:
  • Jou: vertel ons kort wat meer over jezelf en je organisatie zodat we je iets beter leren kennen.

  • Jouw merk: beschrijf op welke manier jij je inzet om de positie van vrouwen in de sportwereld op een positieve manier te veranderen.

  • Jouw plan: hoe zou jij de schenking van $10.000 gebruiken om jouw doel te ondersteunen?

HET IS TIJD VOOR POSTIEVE VERANDERING VOOR VROUWEN IN DE SPORTWERELD.

START HIER:
. . .

ONZE CHANGEMAKERS

We zijn natuurlijk super benieuwd naar jouw Changemaker, maar de afgelopen maanden hebben we zelf ook alvast wat research gedaan. In maart gebruiken we ons platform om aandacht te vragen voor een aantal belangrijke powervrouwen die zich met hart en ziel inzetten voor een betere en eerlijkere toekomst.

Gym Safe Ladies

“We gaan door tot **elke** gym een veilige omgeving biedt”

De Britse Gym Safe Ladies beweging bestaat uit een groep mannen en vrouwen die aandacht vragen voor seksuele intimidatie in sportscholen en binnen de fitnesswereld. Hun doel is om de gym een veilige omgeving te maken voor iedereen.

Personal trainer en activist Emz Power is het gezicht achter de beweging. Ze is ervan overtuigd dat vrouwen *én* mannen samen onderdeel zijn van de oplossing.

Bekijk op de insta van @GymSafeLadies hoe zij zich in het Verenigd Koninkrijk inzetten voor positieve verandering en volg hun #LetMeLift campagne.

Gym Safe Lades
Follow Gym Safe Lades
. . .

Precious Adams

Als je aan ballet denkt, denk je vaak aan roze spitzen, roze tutu’s en roze panty’s. De kleur roze is al enorm lang een vast onderdeel van het traditionele ballettenue en werd ooit gekozen op basis van de huidskleur van de dansers. Ballerina Precious Adams vond het tijd voor verandering.

Sinds 2018 danst Precious in inclusievere kleding, die echt bij haar past. Ze vormde de inspiratie voor andere Westerse balletgezelschappen, die niet lang daarna haar voorbeeld volgden.

‘Ik hoop dat we onze overeenkomsten zien en elkaars werk kunnen respecteren.”

Met het doorbreken van deze traditie hoopt Precious dat mensen de schoonheid en kwaliteit van ballet gaan waarderen voor wat het is, zonder te kijken naar afkomst of kleur. Het is haar doel om mensen te laten zien dat iedereen de held(in) van het verhaal kan zijn. Zeker binnen een klassieke wereld als die van ballet.

Precious Adams
Follow Precious Adams
. . .

Yellow Jackets Roller Derby

Deze week is het tijd om de laatste Changemakers van deze reeks aan je voor te stellen: de Yellow Jacket Roller Derby.

Overdag zijn ze allemaal student aan het Georgia Institute of Technology, maar ‘s avonds veranderen ze in Brute Lee, Sylvia Wrath, Primm Reaper en Spitfire: oftewel de roller derby Skaters.

De Yellow Jacket Roller Derby (YJRD) is een diverse groep vrouwen, mannen en non-binaire sporters met uiteenlopende interesses en identiteiten, maar met dezelfde liefde voor de roller derby.

Wat Roller Derby precies is? Een super snelle contactsport waarbij twee teams op rolschaatsen en op een ovale baan strijden om de meeste punten. Hoewel het er tijdens trainingen en wedstrijden hard aan toegaat, vertrouwen de teamleden volledig op elkaar en zijn er enorm hechte vriendschappen ontstaan.

Inclusiviteit is altijd een belangrijk onderdeel van roller derby geweest. Deelnemers worden bijvoorbeeld aangemoedigd om een alter ego te bedenken, zodat ze op een zo vrij mogelijke manier volledig zichzelf kunnen zijn. Veel mensen hebben daarom hier hun plek gevonden.

De club heeft een sterk anti-pestbeleid. Daarnaast vertelt YJRD medestudenten over het belang van een veilige omgeving voor iedereen en zet het zich in voor meer bewustzijn rondom geestelijke gezondheid.

Jij kunt ze bij hun missie helpen door een donatie achter te laten op hun GoFundMe pagina, waarmee ze de trainingszaal, hun tenue, reiskosten en nog veel meer kunnen betalen.

Yellow Jackets Roller Derby
Follow Yellow Jackets Roller Derby

. . .

INSPIRERENDE CHANGEMAKERS.

WANT ALLEEN KOM JE VER, MAAR SAMEN KOMEN WE VERDER.

(*iedereen die zich identificeert als vrouw, meisje, vrouwelijk, queen, genderfluid, cisgender, trans etc.).

. . .

Had je hier nou graag wat eerder over gehoord? Schrijf je in voor de Gymshark nieuwsbrief en je bent voortaan als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Van info over gloednieuwe releases tot details over (online) evenementen…dit is de plek waar je moet zijn (nouja, je inbox dan).

GymsharkBy Gymshark