Francis Ngannou - We Vechten Samen
Dutch

Francis Ngannou - We Vechten Samen

clock-circular-outlinePosted 24 Jan 2022

Er zijn niet veel mensen die qua kracht in de buurt komen van bada** zwaargewicht Francis Ngannou (hij wordt natuurlijk niet voor niets The Predator genoemd).

De talloze KO’s en het ongeslagen record als Ultimate Fighting Champion (UFC) zwaargewicht kunnen we van buiten zien, maar daar achter gaat nog veel meer schuil…

Francis Ngannou werd geboren in Batié, Kameroen en groeide op in armoede. Hij ging niet naar school en begon op z’n 10e met zijn eerste baan in een steengroeve. Op zijn 26e gooide Francis zijn leven om en vertrok naar Parijs. Daar hoopte hij zijn droom om professionele bokser te worden na te kunnen jagen.

Een probleem:

Hij had geen geld, geen vrienden en geen thuis – Ngannou was dakloos.

Francis, die geïnspireerd werd door Mike Tyson, liet z’n passie om te boksen ondanks alles echter niet los. In augustus 2013 ontmoette hij Didier Carmont, die ervoor zorgde dat hij gratis kon trainen bij een boksschool.

Door de grote potentie die Ngannou als vechtsporter liet zien, werd hij benaderd om mee te trainen in de MMA (Mixed Martial Arts - een sport die bestaat uit een combinatie van verschillende vechtsporten). In november 2013 deed hij mee aan zijn eerste officiële gevecht, de 100% fight van de Franse MMA.

Net iets meer dan 2 jaar later maakte Francis zijn opwachting in de preliminary card, het voorprogramma van de UFC, die hij in de 2e ronde met een KO won.

Ngannou behaalde zijn successen niet in zijn eentje: van maatjes om mee te sparren, vrienden die hem bleven pushen tot hij niet verder kon, tot z’n moeder die hem vanaf de andere kant van de wereld de liefde en steun gaf die hij nodig had – al het bloed, zweet en de tranen worden dragelijk als we het samen doen.

"Wat als je niet alleen vecht? We strijden samen.” - Ngannou.

Francis Ngannou Gymshark - 1
Francis Ngannou Gymshark - 2

Francis vervolgde zijn reis naar de top via Europa en later Amerika en terwijl hij naar zijn doel toewerkte om UFC kampioen te worden onder de zwaargewichten, is hij zijn afkomst en de gemeenschap die hij heeft moeten achterlaten nooit uit het oog verloren.

Hij riep de Francis Ngannou Foundation, in het leven: een stichting die kinderen in Kameroen van sportmateriaal en trainingen voorziet. Op die manier krijgen zij de mogelijkheid om hun dromen na te jagen, net zoals Francis dat deed.

United We Sweat.

. . .

TRAIN ZOALS FRANCIS NGANNOU

Wil jij ook trainen als een kampioen? Download de Gymshark Training App en laat je door Francis meenemen door workouts waarin krachttraining, core, cardio en snelheid gecombineerd worden, zodat jij straks je eigen onverslaanbare trainingsprogramma hebt.

. . .

JOIN THE FAMILY

Doe het ook niet meer alleen en word lid van de community. Behalve inspirerende verhalen, hoor je als eerste alles over onze (online)evenmenten en krijg je sneak peeks van nieuwe releases…Kortom: dit is de plaats waar het allemaal gebeurt.

GymsharkBy Gymshark