Een iconische naam voor een iconische sport: leer hoe je kunt spinnen, dippen en voguen met het iconische House of Miyake-Mugler
Dutch

Een iconische naam voor een iconische sport: leer hoe je kunt spinnen, dippen en voguen met het iconische House of Miyake-Mugler

clock-circular-outlinePosted 15 Jun 2022

Een iconische naam voor een iconische sport. Heb je je ooit afgevraagd wat ervoor nodig is om te spinnen, dippen en voguen als een pro? We spraken het iconische House of Miyake Mugler (zij/hij/hen) die ons, na hun winst van de legendarische HBO serie ‘Legendary’, alles vertellen over de geschiedenis van voguing en natuurlijk krijgen we ook een paar danslessen.

Doe met ons mee en leer een paar van de meest iconische ballroom dansmoves van dit seizoen.

Maar eerst: wat is voguing nou eigenlijk en waar komt het vandaan?

Diego Mugler (hij/hem) kan dat het beste uitleggen: “voguing is een gevoel dat je alles kunt zijn wat je wilt. Het is beweging, het is uitdrukking, het is familie. En uiteindelijk zijn het ook de vele uren die je niet ziet – je werkt aan kracht en cardio om er zeker van te zijn dat ingewikkelde optredens er net zo soepel en geweldig uitzien als de mensen die ze uitvoeren.”

Dat noemen we nou conditioning.

En waar voguing dan vandaan komt…”al onze bewegingen komen uit het begin van de jaren ’80, de tijd waarin de zwarte queer beweging opkwam. De elementen die je in vogue terugziet, staan voor de vrijheid om te zijn wie we zijn. We zetten ons ermee af tegen de mainstream maatschappij en staan op tegen bestaande maatschappelijke stereotypen.

“Door vrouwelijke catwalks, sierlijke spin dips en krachtige duck walks, vinden we onze kracht terug en maken we onszelf los van onze strijd.

Met die woorden sluit Diego af. Hoogste tijd voor wat beweging! Doe met ons mee en leer de meest iconische ballroom moves die House of Miyake Mugler dit seizoen naar de catwalk brengt. Dit is voguing.

De les gaat beginnen…

Master Element: Duck Walk

gebruikt voor FEMME VOGUE

Wat moet je doen?

 1. Begin in een lage, hurkende houding op de bal van je voet en veer omhoog en omlaag op de het ritme van je favo lied. Dit is het ritme dat je aanhoudt om de duck walk uit te voeren.

 2. Ontspan je bovenlijf: zorg dat je je schouders naar achteren houdt en houd je rug recht.

 3. Als je de beweging onder controle hebt, probeer dan de volgende keer dat je naar boven komt een voet los te laten en naar voren te schoppen.

 4. Zodra je naar beneden gaat, breng je je voet weer naar binnen en ga je terug naar de hurkende startpositie.

 5. Herhaal stap 3 en 4 met de andere voet en doe dit net zolang tot je het onder de knie hebt.

 6. Nu wordt het tijd om handbewegingen toe te voegen! Volg de voet die je naar voren schopt telkens met je handen. Breng je handen omhoog tot schouderhoogte en beweeg ze van zij naar zij, met platte handpalmen die naar boven wijzen.

Tip: Duck walks geven je de perfecte kans om meer attitude en persoonlijkheid aan je optreden toe te voegen

Master Element: Spins & Dips

gebruikt voor FEMME VOGUE

Wat moet je doen?

Allereerst hebben we de draai. Om een volledige spin te doen, moet je 360 graden draaien…

 1. Vind de juiste plek: kies voordat je aan de slag gaat een plek uit op oogniveau waar je je blik op blijft richten. Begin langzaam te draaien, terwijl je nog steeds naar dat ene punt in de ruimte kijkt – dit zorgt ervoor dat je niet duizelig wordt.

Na een spin volgt er ALTIJD een dip. Maar hoe pak je dat aan?

 1. Als je eenmaal 360 gedraaid bent, buig dan licht door je benen om jezelf richting de vloer te brengen – zorg dat je met de knie van je achterste been een comfortabele houding aanneemt – dit is het been waar je op landt als je dipt.

 2. Breng je billen naar de grond en leun op je gebogen been.

 3. Recht je voorste been naarmate je dichter bij de grond komt en hou ‘m met je tenen naar voren wijzend omhoog.

 4. Land op je gebogen been, buig je rug en plaats je armen wijd naast je.

Master Element: Catwalk

gebruikt voor FEMME VOGUE

Wat moet je doen?

 1. Begin staande en ga licht door beide knieën – hierdoor kun je makkelijker heen en weer veren.

 2. Ontspan je bovenlichaam en richt ‘m recht naar voren. Gebruik je tenen en stap met je linkervoet naar voren terwijl je je linkerheup meebeweegt. Draai vervolgens beide voeten naar binnen, de rechterkant op.

 3. Herhaal dit aan de andere kant, stap naar voren met je rechtervoet, duw je rechterheup naar voren en draai de bal van je voet zodat beide voeten de linkerkant op naar binnen draaien.

 4. Dan is het tijd weer tijd om wat handbewegingen toe te voegen: beweeg beide armen ter hoogte van je borst naar voren en richt je handen omhoog met je vingers naar boven. Breng een arm naar je schouder toe terwijl je de andere uitgerekt voor je houdt.

 5. Wissel je armen af tot je de beweging onder de knie hebt en voeg dan het loopje toe.

 6. Versnel je ritme zodat het bij de muziek past.

Tip: gebruik je handen om het publiek bij je verhaal te betrekken.

. . .
VERENIGD DOOR HET PAD DAT WE BEWANDELEN.

We worden niet verenigd door onze doelen, maar door de dingen die we doen om ze te bereiken. Dus hoewel onze trainingen, onze doelen en de manier waarop we liefhebben misschien van elkaar verschillen, zijn het bloed, het zweet en de tranen die we ervoor over hebben hetzelfde. Bij Gymshark gaat het erom dat je erbij hoort.

HOE WIJ ONS INZETTEN VOOR VOORUITGANG

Deze maand vieren we onze LGBTQ+ community om ze te laten weten dat ze gezien en gehoord worden. Maar we weten dat dit niet genoeg is. We weten dat het gevecht niet voorbij is, want te veel mensen voelen zich nog steeds niet gezien of niet veilig. Het creëeren van een inclusievere fitnesswereld waar iedereen zich veilig voelt, is de plek waar wij een verschil kunnen maken.

Dus daar wijden we ons aan. Eén stap per keer, voor zolang dat nodig is. We hebben niet overal een oplossing voor, maar we weten dat er anno 2022 nog te veel problemen zijn. Samen met de LGBTQ+ community willen we ons inzetten om daar iets aan te veranderen. Because we take pride in progress.

. . .
WIL JE MEER WETEN?

Van updates over onze laatste campagnes, tot info over onze online en IRL evenementen…in onze nieuwbrief lees je als eerste alle details.

Follow undefined

GymsharkBy Gymshark